رزومه حرفهای چه ویژگی دارد؟
رزومه چیست؟
رزومه معمولا در قالب متنی است و شامل تاریخچه فعالیتهای شغلی، تحصیلات، مهارتها و… شما میشود. رزومه کاربردهای متفاوتی دارد ولی اغلب برای استخدام و کاریابی استفاده میگردد.
در ادامه، به نکاتی پیرامون رزومه پرداخته میشود.
مهارت رزومهنویسی
برای کاریابی موفق، داشتن تخصص و دانش، تنها یکی از موارد است. شیوه ارائه و معرفی آن به کارفرمایان، یک مورد تاثیرگذار دیگر میباشد. زیرا بدون معرفی صحیحِ توانمندیهای خود، هیچکس از آنها مطلع نمیگردد.
رزومه اختصاصی
اشتباهی که اکثر افراد جویا کار انجام میدهند، این است که یک رزومه مینویسند و آن را برای تمامی موقعیتهای شغلی ارسال میکنند. در صورتی که هر موقعیت شغلی، به تخصصهای مختلفی احتیاج دارد و با تحقیق درباره آن مجموعه و مطالعه دقیق آگهی استخدامی، میتوانید رزومهی مختص آن آگهی تولید کنید.
درست است که مهارتهای ما در هر لحظه ثابت هستند ولی با تغییر ترتیبِ اشاره به مهارتها یا بیشتر توضیح دادنِ مهارتهای مهمتر برای آن موقعیت شغلی، میتوانیم یک رزومه اختصاصی تولید کرده تا احتمال پذیرش را بالا ببریم.
رزومه استاندارد
علارغم تنوع شیوههای رزومهنویسی، از استانداردهایی باید پیروی کرد که به صورت خودکار، توسط سیستمها نیز قابل خوانش باشد. به این سیستمها، Applicant Tracking System یا به اختصار ATS میگویند.
رزومه مختصر و مفید
محتوای رزومه، در عینحال که به تمامی تخصصهای شما برای آن موقعیت شغلی اشاره میکند، میبایست طولانی نباشد. اغلب پیشنهاد میگردد که رزومه در یک صفحه ارائه گردد.
صداقت در رزومهنویسی
بیان صادقانه مهارتها و میزان تخصص شما در هر کدام از آنها، از جمله نکات بسیار مهم است. زیرا حتی اگر رزومه شما پذیرفته شود، در مرحله مصاحبه شغلی، قطعا مشخص میگردد که رزومه شما صادقانه نوشته نشده و شانس پذیرش کاهش مییابد.
کشف نقاط ضعف با رزومهنویسی
با نوشتن رزومه، لیستی از مهارتها و تخصصهای خود را به صورت یکپارچه مشاهده میکنید. این موضوع کمک میکند، کمبودهای علمی یا مهارتی، کشف شده تا در راستای بهبود آنها تلاش کنید.
دیدگاهتان را بنویسید