فرانتاند یا بکاند؟
برای پاسخ به این سوال، ابتدا، با هر دو مورد آشنا میشویم.
فرانتاند – Frontend:
در این حوزه، برنامهنویسی پیرامون موارد مرتبط با ظاهر نرمافزار صورت میگیرد. برای مثال، با کلیک بر روی یک دکمه، درخواستی به سرور ارسال شود یا بین سطرهای جدول، جستوجو انجام شود.
در این حوزه، بیشتر از زبان اسکریپتنویسیِ جاوااسکریپت استفاده میشود و کتابخانههای مثل react.js و vue.js و فریمورکهای مثل next.js و nuxt پرکاربرد هستند.
بکاند – Backend:
در این حوزه، برنامهنویسی پیرامون چگونگی اجرای فرآیندها و پردازش دادهها انجام میشود. به عنوان نمونه، در مثال قبل، وقتی بر روی دکمه کلیک شده و درخواست به سمت سرور ارسال میگردد، در بخش بکاند، این درخواست دریافت شده و نتیجه آن در پاسخ ارسال میگردد. برای مثال، خروجی میتواند سطرهای جدولی باشد که در ستونِ نامِ آنها، حرف «الف» وجود دارد.
در حوزه بکاند از زبانهایی مثل پایتون، پیاچپی، سیشارپ و… استفاده میشود.
فرانتاند رو انتخاب کنم یا بکاند؟
برای پاسخ دقیق، به شباهتها و تفاوتها میپردازیم.
شباهتهای دو حوزه:
. استفاده از الگوریتم و منطق برنامهنویسی
. نیاز به آشنایی با موارد پایه در آن حوزه، مثل HTML در حوزه وب
. آشنایی با ابزارها و تکنولوژیهای برنامهنویسی مثل گیت و IDE
تفاوتهای دو حوزه:
. زبان مورد استفاده در هر حوزه، میتواند متفاوت باشد.
پ.ن: البته جاوااسکریپت در هر دو حوزه قابل استفاده است.
. نوع تسکها متفاوت هستند.
. وظیفه برنامهنویس در فرانتاند، پیادهسازی تعاملات ظاهریِ نرمافزار و در بکاند، منطق پردازشی است.
پس همانطور که بررسی شد، در اصول اولیه، این دو حوزه با یکدیگر تفاوت ندارند و هر دو از برنامهنویسی و الگوریتم استفاده میکنند. تفاوت در زبانها و جنس مواردی که پیادهسازی میشود، خواهد بود.
از طرف دیگر، هیچگونه ممنوعیت یا محدودیتی بابت یادگیری هر کدام پس از دیگری وجود ندارد و فردی که یکی از آنها را یاد گرفته، حوزهی بعدی را با سرعت بیشتری یاد میگیرد و با یادگیری هر دو حوزه در مسیر Full-stack Developer شدن، پیش میرود.
بنابراین، هر دو حوزه جذابیتهای خاص خود را دارد و هیچکدام نسبت به دیگری برتری خاصی نخواهد داشت. میزان کسب درآمد شما هم، فارغ از میانگینها، به میزان تخصص شما در آن حوزه مربوط است.
برای شروع مسیر، پس از آشنایی با هر دو حوزه، علاقه شماست که انتخابکننده خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید