تفاوت برنامهنویس و توسعهدهنده
به صورت عمومی، عبارت توسعهدهنده، یا برای افراد، آشنا نیست یا به صورت اشتباه، کلمه برنامهنویس و توسعهدهنده به جای یکدیگر به کار میرود.
البته در کشور ما، مردم کسانی که با برنامههای کامپیوتری سروکار دارند، به صورت کلی، برنامهنویس خطاب میکنند که بهتر است تفاوت این دو نقش را بررسی نماییم و از کلمه صحیح برای خطاب به هر فرد استفاده کنیم.
تخصصها
برنامهنویسها در کدنویسی، تست و دیباگ کردن(عیبیابی کد) تخصص دارند.
توسعهدهندگان علاوه بر کدنویسی، در مواردی مانند، مستندسازی نرمافزار(Software Documentation)، معماری نرمافزار(Software architecture)، پایگاهداده(DataBase) و تجربه کاربری(UX) نیز تخصص دارند.
حوزه کاری و مسئولیتها
وظایف برنامهنویس پیرامون کد برنامه است ولی وظایف توسعهدهنده، حوزه گستردهتری را شامل میشود.
درآمد
میانگین درآمد توسعهدهندگان از برنامهنویسها بیشتر است.
دلیل این موضوع، تخصص و وظایف بیشتری است که توسعهدهندگان در تیم دارند.
مراحل شغلی
مراحل آغازین هر دو نقش، یکسان هستند و هر دو نقش در ابتدا، به یادگیری کدنویسی میپردازند.
برنامهنویسها بعد از این مرحله، به صورت تخصصی، تجربه خود را در کدنویسی افزایش میدهند.
توسعهدهندگان بعد از یادگیری کدنویسی، با گذراندن دورهها یا تجربه در حوزههای دیگر، به نقش خود وارد میشوند. برخی از توسعهدهندگان جهت تسلط بیشتر، قبل از آشنایی با سایر حوزهها، ابتدا سالها در نقشه برنامهنویس فعالیت میکنند تا تجربه کافی در زمینه برنامهنویسی داشته باشند.
کار تیمی
برنامهنویسها باید کار تیمی و گروهی را بلد باشند.
از سوی دیگر، توسعهدهندگان علاوه بر کار گروهی، میبایست بر چگونگی مدیریت تیم برنامهنویسی، در صورت لزوم، نیز تسلط داشتهباشند.
محیط کاری
برنامهنویسها چون قرار است یکسری وظایف کدنویسی مشخص را انجام داده و آنها را تحویل دهند، در اکثر اوقات، امکان فعالیت به صورت دورکاری برایشان امکانپذیر است.
توسعهدهنگان چون اغلب باید بر تیم نظارت داشته و به اعضای آن کمک کنند، بیشتر مواقع به صورت حضوری، کارها را انجام میدهند تا دسترسی و ارتباط با افراد برایشان آسانتر باشد.
پینوشت
در اغلب پستهای این پیج، جهت سهولت و خوانایی بیشتر متن، هر دو نقش برنامهنویس و توسعه دهنده با کلمه برنامهنویس خطاب میشود، مگر در جایی که ایجاد تفاوت بین این دو نقش در متن ضروری باشد.
دیدگاهتان را بنویسید